به گزارش تسنیم، مدتی است گردشگری در کشور و بهتبع در خراسان جنوبی حرفهای زیادی برای گفتن دارد ظرفیتی که این استان با دارا بودن کویر بکر، جاذبههای طبیعی و خدادادی، آسمان پرستاره شبهای کویری، چشمههای آبمعدنی، آبگرم و دیگر جاذبهها دارد اما مهمترین عاملی که میتواند عامل پیشرفت گردشگری و صنایعدستی در خراسان جنوبی شود تأمین زیرساختهای اصلی است. البته یکی از مهمترین زیرساختهای اصلی یعنی بازارچههای صنایعدستی در استان لنگ میزند و هنرمندان در برخی از نقاط مکانی برای عرضه محصولات خود ندارند.
صنایعدستی توانایی متحول کردن اقتصاد خراسان جنوبی را دارد
معاون صنایعدستی میراث فرهنگی و گردشگری خراسان جنوبی با بیان اینکه صنایعدستی توانایی متحول کردن اقتصاد خراسان جنوبی را دارد اظهار داشت: با آری گفتن به تولید ملی و صنایعدستی استان اقتصاد خراسان جنوبی شکوفا و متحول خواهد شد. حسین عباس زاده بیان کرد: با حمایت مردم از صنایعدستی بومی، صنعتگران نیز میتوانند اقتصاد خراسان جنوبی را با کمک صنایعدستی متحول کنند. او گفت: یکی از اقداماتی که در سالهای اخیر صورت گرفته آموزش برخی رشتههای خاص صنایعدستی چون کفش سنتی بیرجندی است که در حال حاضر 10 کارگاه تولید کفش سنتی در بیرجند فعال است و بسیاری از آنان کفشهای خود را به دیگر نقاط نیز صادر میکنند. معاون صنایعدستی میراث فرهنگی و گردشگری خراسان جنوبی گفت: در سال 93 دوره آموزشی تولید کفشهای سنتی را برگزار کردیم که همه اینها برای حفظ و ماندگاری صنایعدستی اصیل خراسان جنوبی صورت گرفت البته آموزش صنایعدستی در رشتهای چون کفش سنتی بیرجندی بهصورت استادشاگردی است و چون حوله بافی بهصورت تجمیعی نمیتوان آموزش داد. عباس زاده با اشاره به راهکارها و تمهیدات برای فروش بیشتر صنایع دشتی و بازاریابی افزود: قرار بود یک میلیارد و 500 میلیون تومان برای احداث یا تکمیل چند بازارچه در استان تخصیص یابد که با وقوع سیل و تحمیل هزینهها به دولت، این رقم محقق نشد.
راهاندازی بازارچه دائمی فروش صنایعدستی در تمام شهرستانهای استان
او از تخصیص 120 میلیون تومان برای احداث بازارچه صنایعدستی در کاروانسرای امینی بیرجند و 700 میلیون تومان بهمنظور توسعه زیرساختهای صنایعدستی در روستای جهانی توبافی خراشاد خبر داد و افزود: قرار است 200 میلیون تومان دیگر برای بازارچه صنایعدستی ابلاغ شود اما منطقه مدنظر تعیین نشده است. معاون صنایعدستی میراث فرهنگی و گردشگری خراسان جنوبی بیان کرد: بازارچه دائمی صنایعدستی در همه شهرستان وجود دارد و در طبس بخش خصوصی پایکار آمده است و فضایی در باغ گلشن پیشبینی شد که به دلیل تخصیص نیافتن اعتبار بهجایی نرسید. عباس زاده یادآور شد: در خضری نیز با همکاری شهرداری بازارچه ساخته شد و در بیرجند در باغ اکبریه و خانه فیاض بخش بشرویه نیز بازارچه راهاندازی شده است اما بقیه شهرستانها بازارچه موقت دارند.
حق بیمه برخی از هنرمندان قطعشده است
معاون صنایعدستی میراث فرهنگی و گردشگری خراسان جنوبی با بیان اینکه تا سال 92 حدود 350 نفر از هنرمندان صنایعدستی بیمه بودند اما به دلایلی چون عدم تمدید مجوزها و عدم پرداخت حق بیمه به 220 نفر رسیده و بیمه آنان قطعشده است افزود: در سال 97 مجلس مصوب کرد برای سال 98 بیمه قالیبافان و هنرمندان صنایعدستی فعال شود. او بیان کرد: سهمیه خراسان جنوبی برای این بحث 44 نفر است که برای مرحله اول 30 نفر و برای مرحله دوم 14 نفر است و اسامی متقاضیان را به تهران ارسال کردیم و انتخاب بر اساس اولویتها توسط مرکز صورت میگیرد. عباس زاده خاطرنشان کرد: از برنامههای میراث فرهنگی برای رونق صنایعدستی ایجاد بازارچههای دائمی صنایعدستی در خراسان جنوبی است و در بیرجند بازارچه باغ اکبریه را داریم که امیدواریم با برنامهریزیهای دقیق شاهد رونق این بازارچه باشیم و در بازار بیرجند نیز کاروانسرای امینی در حال مرمت و بازسازی برای ایجاد بازارچه دائمی صنایعدستی است. معاون صنایعدستی میراث فرهنگی و گردشگری خراسان جنوبی افزود: در حال حاضر چهار بازارچه دائمی صنایعدستی در خراسان جنوبی در شهرهای بیرجند (باغ اکبریه)، خانه فیاض بخش در بشرویه، فردوس و سرایان فعال است و در بسیاری از شهرها نیز مقدمات کار ایجاد بازارچه دائمی در حال فراهم شدن است.